solovyov.net

Останні два з половиною дні займався тим, що воскрешав нашу апку для кур’єрів. Ми колись експериментували з власними кур’єрами, але останнім часом жили на сторонніх службах, аж доки вони не прийшли з гарною ідеєю підняти свої тарифи. :))

Ну тож маємо апку на React Native, написану людьми, які вже не працюють в нас. Вона ще з півроку тому точно на якомусь з телефонів працювала, але зараз щось немає і apk теж кудись загубилася. Погана новина - вона типу не збирається. Всі зайняті так, що немає слів, тож я трішки пороздвигав зустрічі і зайнявся тим сам. Засетапив середу для розробки, скомпілював в емулятор, воно запускається, показує сплеш і відбувається одразу дві цікаві речі: мій ноут починає ревіти кулерами як той морж, а апка через дві хвилини крешиться, так і не показавши нічого, окрім сплеша.

Ну ок, дістав я справжній Андроїд, хоч ноут не реве. Але в adb logcat все пусто, ніякі дебагери не коннектяться, щось там якихось тулз познаходив і одна каже “я так не вмію, це надто старий реакт”. Дивлюся — так і є, з 2018 ніяких апдейтів, 0.58. Добре, думаю, давай я тебе на останній хлам оновлю, підуть якись помилки компіляції, якось воно буде.

Так і сталося, і я навіть був готовий, що в мене буде пригорати, але це можна йобу датися, насправді. Мало того, що в самого React Native такий churn коду та апі. Це я через три релізи реакти стрибнув і воно оре що те не те і то не так. Так щє й змінилися всі плагіни для Babel’я. А без нього ніяк. React Native - на Flow, треба компіляти. Половина бібліотек на тайпскрипті некомпільовані і ти повинен компіляти сам. Але й вся апка написана з синтаксисом, який якби ще не стандартний для жс-двигуна всередині реакту. Тобто щє якийсь плагін.

І ось оце все гівно починає конфліктувати і я півдня вбив на те щоб зрозуміти, що треба пресет (неважливо що це) в бабеля розкуркулити на плагіни (теж неважливо), щоб я міг ці плагіни між собою відсортувати.

А потім починається, кожна ліба не вміє новий реакт, тож оновлюй і їх. І кожна ліба — це найспеціальніша у світі квітка, яка вважає, що окрім неї нічого не буває. Тож вони одне й те саме то перейменують, то переміщають між різними модулями, а в мене один хєр undefined is not a function, can't access variable of undefined. Хто тут андефайнед, підійміть руки?! Як тебе скотиняко знайти серед модуля на кілька сотень рядків?!!

Карочі, я цю гідру замочив і сиджу зара такий, ніндзею себе відчуваю - пішов у чужий замок, всіх прибив, принцесу забрав і зробив з нею те шо хтів.

Але ж не повинно так бути, якого біса воно таке все крихке? В мене тепер чітке відчуття, що ми зі своїм фронтом на ClojureScript’і як в якомусь інкубаторі сидимо…

А як в вас життя, нічого за останній час не нападало? :)

(@ tg)